Hemmagjort hundgodis
Här får du tips på enkelt hammalagat hundgodis som passar även de kräsnaste hundar!
Torkad blodpudding:
Detta är nog det enklaste hundgodis du kan göra. Du börjar med att skära blodpuddningen i passande bitar. Du lägger sedan upp bitarna på en långpanna med bakplåtspapper på. Sätt in plåten i ugnen i ca 1 timme (beroende på storlek) i 100 grader. Du vet att godiset är klart när bitarna är lite sega i konsestensen.
Tips: Prova gärna torka andra saker du tror att din hund gillar. Håll dock ett öga på ugnen då vissa saker inte behöver vara inne lika länge.
Torkat grishjärta:
- Slå på ugnen på 200°
- Skär hjärtat i lagom stora bitar som passar din hund.
- Koka upp en kastrull med vatten.
- Häll i hjärtbitarna och låt koka i ca 1 minut, precis så de blivit genomkokta.
- Sila av vattnet och sprid godiset på en ugnsplåt, lägg aluminiumfolie i botten så bränns det inte lika lätt.
- Grädda i ugnen i ca 45 minuter eller tills bitarna är torra. Rör om då och då så att bitarna inte bränner fast.
- Ta ur och låt svalna.
Levergodis:
Du behöver:
- 500 g lever
- 4 dl grahamsmjöl
- 0,5 dl vetegroddar
- 0.5 dl Linfrö
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 2 msk brödsirap
- 3,5 dl filmjölk
Koka och mixa levern. OBS! Detta luktar illa! Blanda alla ingredienser och smeta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda långt ner i ugnen i ca 1 timme på 175°. Låt svalna och skär sedan i önskvärda bitar.
Tips: Ge inte din hund för mycket lever. I levern du ger din hund finns endel ämnen som levern rensat bort från kroppen. Det kommer sedan din hunds lever att behöva rensa bort. Så ge lever i liten mängd.
Källa:
Bildkälla:
// Elin-li,