2013-02-10 20:23 #0 av: Elin-Li

Här får du tips på enkelt hammalagat hundgodis som passar även de kräsnaste hundar!

Torkad blodpudding:

Detta är nog det enklaste hundgodis du kan göra. Du börjar med att skära blodpuddningen i passande bitar. Du lägger sedan upp bitarna på en långpanna med bakplåtspapper på. Sätt in plåten i ugnen i ca 1 timme (beroende på storlek) i 100 grader. Du vet att godiset är klart när bitarna är lite sega i konsestensen.

Tips: Prova gärna torka andra saker du tror att din hund gillar. Håll dock ett öga på ugnen då vissa saker inte behöver vara inne lika länge.


Torkat grishjärta:

  1. Slå på ugnen på 200°
  2. Skär hjärtat i lagom stora bitar som passar din hund.
  3. Koka upp en kastrull med vatten.
  4. Häll i hjärtbitarna och låt koka i ca 1 minut, precis så de blivit genomkokta.
  5. Sila av vattnet och sprid godiset på en ugnsplåt, lägg aluminiumfolie i botten så bränns det inte lika lätt.
  6. Grädda i ugnen i ca 45 minuter eller tills bitarna är torra. Rör om då och då så att bitarna inte bränner fast.
  7. Ta ur och låt svalna.


Levergodis:

Du behöver:

  • 500 g lever
  • 4 dl grahamsmjöl 
  • 0,5 dl vetegroddar
  • 0.5 dl Linfrö
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk brödsirap
  • 3,5 dl filmjölk

Koka och mixa levern. OBS! Detta luktar illa! Blanda alla ingredienser och smeta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda långt ner i ugnen i ca 1 timme på 175°. Låt svalna och skär sedan i önskvärda bitar.

Tips: Ge inte din hund för mycket lever. I levern du ger din hund finns endel ämnen som levern rensat bort från kroppen. Det kommer sedan din hunds lever att behöva rensa bort. Så ge lever i liten mängd.


Källa:

http://www.infoom.se/


Bildkälla:

www.flickr.com